Mantre – starodavna modrost zdravilnih učinkov

Med prebivanjem v ašramu v Indoneziji sem prepoznala, da je daleč najbolj blagodejno in transformativno na mene delovalo izgovarjanje, prepevanje in poslušanje manter. To so bile mantre iz hinduističnih vedskih spisov.


Posameznika vabijo vabijo k miru in harmoniji. Zaradi zdravilnega vpliva, ki sem ga občutila, sem se odločila, da prepevanje nadaljujem tudi doma in malce globlje raziščem pomen ter še razumsko pregledam, kako delujejo na človeško bitje. Odkrila sem, da delujejo dobesedno na vse ravni človeškega bivanja. Ob mantranju se okoli fizičnega telesa ustvari krog zdravilne energije in po mojih izkušnjah, deluje energija iz centra biti navzven ter se širi v okolico. Ob daljšem ponavljanju se občuti kot da si samo še energijska vibracija in na tem nivoju, verjamem, je možno zdravljenje tudi fizičnih bolezni in težav kot čiščenje čustvenih oz energijskih blokad.


Kaj so torej mantre?


Na kratko: Mantre niso afirmacije – to je zelo pomembno vedenje in niso molitev. Petje oz. izgovarjanje manter je pravzaprav ponavljanje določenih »zdravilnih« besed in fraz. Ponavljamo jih lahko v mislih ali na glas. Mantre so starodavna modrost z izjemnim zdravilnim učinkom. Najbolj poznana je hinduistična Gayatri mantra, budistična Om Mani Padme Hum, v krščanstvu pa bi lahko rekli, da je to Jezusova molitev.


Kako mantre delujejo?

Bistvena sta zvok in vibracija, ki nastajata pri mantranju. Torej, bi lahko rekli, da je mantra doložena beseda in zvok. Mnoge starodavne duhovne tradicije pripovedujejo o tem, da je univerzum pravzaprav nastal s prvo besedo, zvokom, vibracijo in da smo tudi ljudje pravzaprav samo vibracija…Z mantranjem sebe približamo temu zdravilnemu zvoku, ki ga predstavlja določena mantra in takrat-tam smo pravzaprav »Doma« - smo to kar v resnici smo – Božansko bitje. Na tem nivoju se lahko začno zdravljenje fizičnega telesa in čustvenih blokad, kajti vsaka mantra ima svojo vibracijo in z izgovarjanjem le-te se zlijemo, resoniramo z njo. Resonirati začnemo z zdravilno močjo ali namenom, ki jo nosi mantra. Mantre s katerimi sem delala sama imajo namen ustvarjanja miru, radosti, harmonije, enosti in povezanosti vseh živih bitji v ljubezni, sočutju in svetlobi.

Druge, malce bolj mistične teorije pripovedujejo, da se z mantranjem energijsko povežemo z vsemi starodavnimi mojstri in guruji ter vsemi, ki so mantro uporabljali oz. izgovarjali pred vami in tako še povečamo moč zdravilnega polja, ki se ustvarja pri tem…

Delo z mantrami ima močan zdravilni potencial.

Učinki manter

Mantro izberemo po občutku, glede na trenutne potrebe in zdravilne procese.

Zdravilni učinki: nekateri pripovedujejo o izjemnih zdravilnih učinkih redne prakse. S tem, ko se na energijskem nivoju povežemo z vibracijo mantre začnemo sebe dobesedno reprogramirati, kar vpliva na telesno kot tudi duševno zdravje. Z mantro lahko omilimo oz presežemo negativna čustva (jeza, žalost, nemoč itd.) in jih preoblikujemo s prijetnejšimi občutenji. Z mantranjem odpremo in vstopimo v neskončno energijsko polje, kjer je vse mogoče.Ljudje se velikokrat ujamemo v različne negativne misli in čustva, ki se ponavljajo in končno sklenejo v t.i.začarani krog, ki ga je vse težje prekiniti. S pomočjo manter lahko ta krog prekinemo in se na novo reprogramiramo kot si želimo. Negativno misel ali miselni vzorec lahko preprosto nadomestimo z mantro. Nekateri viri navajajo celo podatke iz nedavne študije s področja nevrologije. Te študije kažejo, da mantre spreminjajo nevronske povezave v možganih (negativna ali pozitivna misel je pravzaprav določeno oblikovana nevronska povezava). Z mantrami tako preoblikujemo možganske poti in prekinjamo tiste, ki so negativne. Podobni učinki veljajo za čustvene vzorce in navade.

In končno, mantre delujejo na energijske centre ali čakre. Tako poznamo specifične mantre za vsako čakro posebej. Z mantrami očistimo in prerodimo svoje energijske centre.

Laluna Magazin

Starodavna znanja za moderne čase

Kontakt uredništva:

lalunaangelacademy@gmail.com

Več informacij:

www.laluna-academy.com

POLITIKA ZASEBNOSTI

Naroči se na novičke

Avtorica besedil:

Mojca Koprivnikar

E-pošta: mojca.koprivnikar@gmail.com 

© 2020 avtorske pravice Mojca Koprivnikar. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now